Groft hvedebrød

Udskriv opskrift

Billede af Groft hvedebrød fra Verdens Lækreste Opskrifter

Dejen er lavet med kvark og giver dermed brødet mere krumme og længere holdbarhed.

Ingredienser:

50 g gær
2½ dl lunkent vand
200 g kvark
3 spsk olie
2 tsk salt
2 dl knækkede hvedkerner
130 g fuldkornsmel
420 g hvedemel

drys:
æg
knækkede hvedkerner

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet, tilsæt kvark, olie, salt og kerner. Bland fuldkornsmel i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt , til dejen er blød og slipper hænderne. Ælt godt igennem, gerne 15 minutter. Stil den til hævning i 1 time.

Ælt dejen igennem igen og form det til et aflangt brød, der efterhæver 15 minutter. Rids brødet med en skarp kniv, pensl det med æg, pisket sammen med 1 spsk vand, og drys kernerne over.

Bag brødet i ovnen ved 225 grader i ca ½ time.

Denne opskrift er blevet vist 7.235 gange