Kartoffelbrød

Udskriv opskrift

Dette brød er tilsat kogte kartofler, der godt kan være rester fra dagen i forvejen. Brødet bliver ikke så hurtigt tørt og kan derfor holde sig i længere tid.

Ingredienser:

250 g kartofler
50 g smør
50 g gær
400 ml kartoffelvand (4dl)
1 spsk groft salt
500 ml 3-kornsmel (5dl)
600 ml hvedemel (5dl)

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem og mos dem sammen med smørret og lad det køle af. Rør gæren ud i kartoffelvandet ca 35 grader varmt, rør kartoflerne i. Tilsæt salt og 3-kornsmel. Bland til sidst hvedemelet i og ælt dejen godt igennem, gerne 15 minutter. Hæver 1 time. Formes til et aflangt brød og hæver igen i ½ time. Rids brødet med en skarp kniv. Drys 4-kornsmel over og bag ved 200 grader (390F) i ca. 50 minutter.

Denne opskrift er blevet vist 8.175 gange