Bagte kartofler

Udskriv opskrift

Bagte kartofler smager godt som forret , lavet med forskelligt fyld, men bagte kartofler er også dejlige med kryddersmør, som er smør, blandet med persille, dild og/eller purløg, især til en god bøf. Vælg store melede kartofler.

Ingredienser:

4 bagekartofler

Fyld 1:
2 spsk cremefraiche
50 g bacontern
1 spsk purløg

Fyld 2:
2 spsk hakket skinke
salt, peber
reven ost

Fremgangsmåde:

Skær et kryds i hver kartoffel og pak dem i stanniol. Bag dem ved 200 grader (39F) i 1-1½ time.

Fyld: Skær et låg af kartofler og skrab indmaden ud. Bland indmaden med cremefraiche, purløg og små ristede bacontern. Kom fyldet tilbage i kartoflerne og sæt dem ind i ovnen i 15 minutter ved 200 grader (390F).

Fyld 2: Skrab forsigtigt nogen af indmaden ud og bland det med finthakket skinke, salt og peber. Kom det tilbage i kartoflerne og drys reven ost over. Gratineres i ovnen ved 200 grader (390F) i 15 minutter.

Denne opskrift er blevet vist 6.276 gange