Hjemmelavet Medisterpølse

Udskriv opskrift

Billede af Hjemmelavet Medisterpølse fra Verdens Lækreste Opskrifter

Medisterpølse er den pølsesort, der laves mest til decideret middagsbrug i Danmark. Den fremstilles af en blanding af fedt og magert svinekød og laves som regel enten groft eller fint hakket. Den hører til på julebordet sammen med asier og rødkål.

Ingredienser:

1 kg svinekød
suppe eller mælk
salt og peber
allehånde eller stødt nellike
½ løg
5 meter svinetarme

Fremgangsmåde:

Nakkekød er særdeles velegnet til medisterpølse, fordi dette kødstykke består af kød og fedt i en passende blanding. Anvendes magert kød, f.eks. bov, kan der tilsættes ca. 250 gr fersk spæk. Kødet og løget hakkes 1-2 gange gennem kødmaskinen til en grovhakket pølse og 3-4 gange, hvis den skal være finhakket. Kødet æltes med krydderierne og kold suppe, til farsen er som en lind grød.

Farsen stoppes i tarmene, og dette gøres lettest ved hjælp af et pølsehorn, der kan monteres på kødmaskinen. Pas på, pølsen ikke bliver stoppet for fast, så revner den under tilberedningen. Ved enderne snævres pølsen ind og snos, så fyldet ikke falder ud.

NB: Svinetarme kan købes hos slagteren, og de lægges i vand, før de anvendes.

Kogningen:
Inden pølsen koges, må der prikkes nogle huller i pølseskindet med en spids gaffel, så det ikke revner under tilberedningen. Farsen stoppes godt ind ved enderne, og pølsen koges i vand, evt. tilsat lidt salt, i 12 - 15 minutter, idet man sørger for, at vandet ikke kommer rigtig i kog, men holder sig på ca. 90°C (lige under kogepunktet). Derefter tages medisteren op og afdryppes godt, inden den evt. brunes i smør på panden.

Serveringen:
Kogt medister kan serveres som tilbehør, f.eks. til gule ærter, grønkålssuppe, og lign. Kogt, stegt medister serveres traditionelt med gammeldaws hvidkål, rødkål eller stuvede grønsager samt kogte kartofler.

Denne opskrift er blevet vist 86.390 gange