Brydebrød

Udskriv opskrift

Et herligt brød med revne gulerødder. Det kan formes til mange figurer. Jeg har set det lavet som et juletræ til en julefrokost eller som et hjerte til en forlovelsesfest. Find selv på.

Ingredienser:

50 g gær
150 ml vand (1½dl)
200 ml yoghurt (2dl)
2 spsk olie
salt
300 ml revne gulerødder (3dl)
300 ml grahamsmel (3dl)
100 ml 3-kornsmel (1dl)
600 ml hvedemel (6dl)

Fremgangsmåde:

Rør gæren i håndvarmt vand og tilsæt yoghurt, olie , salt, gulerødder, grahamsmel og 3-kornsmel. Hæld melet i lidt ad gangen , til dejen har en passende konsistens. Ælt dejen i mindst 15 minutter i hænderne. Hæver ½ time, deles i ca 20 stykker, der formes til boller. Disse stilles tæt sammen på pladen enten som en cirkel eller et hjerte (find selv på en form) og vil så ”vokse” sammen under bagningen. Efterhæver 15 minutter og bages ved 200 grader (390F) i ½ time.

Ved servering lægges hele bolleformen på bordet, og hver især trækker en bolle af. Brydebrød=man bryder brødet.

Denne opskrift er blevet vist 11.246 gange