Kartoffelpandekager

Udskriv opskrift

Denne kartoffelpandekage kan serveres som middagsret alene med ristet bacon og salat. Den kan også være tilbehør til kød eller fisk. I stedet for den store pandekage kan man stege små portionspandekager.

Ingredienser:

800 g kartofler
2 løg
olie til stegning
salt, peber

Fremgangsmåde:

Skræl og riv kartoflerne på den grove side af rivejernet. Tør dem i rene viskestykker. Bland finthakkede løgene i kartoflerne og bred massen ud på en pande med varm olie. Krydr med salt og peber og steg dem i ca 6 minutter på hver side.

Når man skal vende pandekagen, hældes olien fra, et låg lægges over panden, og den vendes med et rask tag. Lad pandekagen glide over på panden igen og hæld olie ved. Steg færdig.

Server med ristede baconskiver og en stor skål f.eks. tomatsalat.

Denne opskrift er blevet vist 7.587 gange