Grøn Kartoffelsuppe

Udskriv opskrift

Denne suppe er fuld af grønsager og derfor meget mættende. Den kan spises som hovedret med grove boller til f.eks. Rugboller.

Ingredienser:

1 kg store melede kartofler
1 skive rodselleri
3 porrer
2 spsk smør
2 l grønsagsbouillon
200 ml klippede, grønne krydderurter (2dl)
200 ml fløde (2dl)
salt, peber

Fremgangsmåde:

Skræl kartofler og skær dem i skiver. Skær sellerien i tern. Rens porrerne og skær dem i ringe - tag så meget af den grønne top med som muligt. Smelt smørret i en gryde og svits grønsagerne heri. Tilsæt 2 liter grønsagsbouillon og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt krydderurterne, der kan bestå af persille, kørvel, purløg, brøndkarse, timian, eller hvad du har i haven. Kog til kartoflerne er helt møre. Blend det hele af flere gange og hæld den blendede suppe i en ny gryde og spæd evt med vand, hvis den er for tyk.

Varm suppen, hæld fløden i og smag til med salt og peber. Serveres med rugboller til.

Denne opskrift er blevet vist 4.357 gange