Kartoffelfrikadeller
Udskriv opskrift
Disse frikadeller smager dejligt sammen med stuvet spinat. Man kan tilsætte fintskåret bacon til farsen, så får man en røget smag frem. Man kan på samme måde lave frikadeller af andre grønsager f.eks. gulerødder, blomkål o.a., men husk, at grønsagerne skal være dampet tørre, før de moses, ellers falder de fra hinanden.
Ingredienser:
3/4 kg
kartofler
|
1
løg
|
2
æg
|
2 spsk
smør
|
2 spsk
rasp
|
3 spsk
mel
|
salt, peber
|
smør til stegning
|
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre og hæld vandet fra. Ryst gryden over varmen, så kartoflerne bliver helt tørre. Mos dem med en kartoffelmoser eller elpiskeren. Rør mosen med reven løg, æggeblommer, olie, rasp og mel. Smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i mosen lidt ad gangen. Brun smørret på panden, der skal være godt varm. Form frikadellerne med en spiseske i hånden og læg dem på den varme pande og steg ved jævn varme og vend dem først, når de har dannet skorpe i bunden
Serveres med andre grønsager f.eks. stuvet spinat og kartoffelbrød til.
Denne opskrift er blevet vist
12.003 gange