Forloren Hare
Udskriv opskrift
En lækker og nem ret, der også er god gæstemad. Den serveres med kogte kartofler, brun sovs og ribsgelé. Den brune sauce laves til en vildtsauce ved at tilsætte et par teskefulde ribsgelé til den mens den er varm.
Ingredienser:
100 g
kogte kartofler
|
250 g
hakket svinekød
|
250 g
hakket oksekød
|
1
æg
|
1 - 2
skalotteløg
|
ca. 2 tsk
salt
|
1/4 tsk
peber
|
100 ml
bouillon el vand
|
1 spsk
rasp
|
6 skiver
bacon (tynde)
|
200 ml.
bouillon
|
2 tsk
Maizena
|
1 spsk
vand
|
Fremgangsmåde:
Ælt kødet med æg, mosede kartofler, revet løg, krydderier, væske og rasp. Smør et ildfast fad. Form kødet som et brød og læg det i fadet. Læg bacon over på skrå af hele ”haren”. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 225°C i 15 minutter. Hæld bouillon ved og dæmp varmen til 160°C i ca. 30 minutter. Dryp af og til med stegeskyen.
Hæld stegeskyen fra ”haren” 10 minutter, før den er færdig. Si den op i en kasserolle. Brug stegeskyen til at lave en brun sovs. Smag til med ribsgelé.
Skær ”haren” for i tykke skiver.
Denne opskrift er blevet vist
49.151 gange