Østershattesuppe

Udskriv opskrift

Denne suppe kan selvfølgelig også laves med andre svampe, men østershatte har en helt speciel smag, som gør sig godt i denne suppe. Server f.eks. suppen som natmad efter en fest, når alle er trætte. Suppen kan gøres næsten færdig, så du kun skal tilsætte fløden, salt, peber og persille.

Ingredienser:

150 g østershatte
1 løg
2 spsk smør
900 ml grønsagsbouillon (9dl)
100 ml fløde (1dl)
salt, peber

Fremgangsmåde:

Stokken fra svamperne hakket, og svampene skæres i strimler. Løget snittes og svitses på en pande, til det er klart. Svampene og stokkene tilsættes og svitser med et par minutter. Spæd med bouillonen , og suppen simrer under låg i 10 minutter. Fløden tilsættes , og suppen varmes igennem.

Smag til med salt og peber og giv evt. suppen et drys af persille. Sevér med f. eks. Gulerodsboller til.

Denne opskrift er blevet vist 4.400 gange