Brune Kartofler

Udskriv opskrift

Billede af Brune Kartofler fra Verdens Lækreste Opskrifter

Denne måde at lave kartofler på kræver omhyggelighed. Husk at de kogte kartofler skal være skyllet i koldt vand, inden de lægges på den varme pande. Det der får denne opskrift til at virke er tilsætningen af vand lige efter kartoflerne er kommet på. Det betyder at sukkermassen er tyndtflydende og derfor bliver absorberet et godt stykke ind i kartoflerne.

Ingredienser:

1 kg små pillede kogte kartofler
4 spsk sukker eller sirup
40 gr smør
½ dl vand

Fremgangsmåde:

Brug gode faste kartofler. Kog dem i god tid, så de er helt kolde. Brus kartoflerne over med koldt vand, og lad dem dryppe godt af. Drys sukker eller sirup på en stor pande, og varm op, til det er helt smeltet og lysebrunt. Kom smørret på, og rør, til det er godt blandet. Kom kartoflerne på, og ryst panden. Kom straks derefter ca. ½ dl vand ved og varm kartoflerne under let omrøring, til vandet er dampet af.

Denne opskrift er blevet vist 10.667 gange