Kalvekød i Dildsauce

Udskriv opskrift

Mørt kalvekød i dildsauce er en lækker weekendret. Den er velegnet som gæstemad, da en del af maden kan laves i forvejen.

Ingredienser:

1 kg kalvemellemskært
1 bdt dild
2 tsk salt
4 hele peberkorn
1 laurbærblad
4 gulerødder
1 knoldselleri

Sauce:
250 ml suppe (2½dl)
100 ml piskefløde (1dl)
1 bdt dild
peber

Fremgangsmåde:

Kødet koges i en gryde med vand, der lige dækker. Der tilsættes dild, laurbærblad, hele peberkorn og salt. Kog, til kødet er mørt ca 1½ time. Gør grønsagerne i stand og skær dem i fine strimler. Kog dem møre i lidt suppe. Hæld 2½ dl suppe i en ny gryde, tilsæt piskefløden. Bring det i kog og tilsæt klippet dild. Smag saucen til. Skær kødet i skiver og læg det på et aflangt fad, læg grønsagerne over og dæk med saucen. Servér med f.eks. nye kartofler.

Denne opskrift er blevet vist 4.246 gange