Tomatsuppe med Urtefløde

Udskriv opskrift

Den røde farve sammen med urtefløden er et flot syn, og så smager det lækkert.

Ingredienser:

1 bdt tynde forårsløg
2 spsk smør
1 ds hakkede, flåede tomater
1 spsk mel
250 ml bouillon (2½dl)
3 spsk koncentreret tomatpure
salt, peber
paprika
250 ml piskefløde (2½dl)
purløg, persille, basilikum

Fremgangsmåde:

Tilbered urtefløden først, da den skal fryses let. Pisk ca 2/3 del af fløden stiv og vend hovedparten af de fintklippede krydderurterne i sammen med salt og peber. Frys fløden ca. 1 time.

Rens forårsløgene, snit den grønne del I papirtynde ringe og den hvide del skæres groft. Damp groftsnittet løg 5 minutter i smør over svag varme, drys mel i og rør rundt. Tilsæt tomaterne, bouillon, tomatpure og krydderurter. Kog sagte i 10 minutter. Blend det hele og varm suppen op, fortynd evt med bouillon og tilsæt de grønne løgringe. Rør et par minutter, rør et par skefulde fløde i og smag til med krydderier.

Ved servering skal suppen være rygende varm, og der tilsættes en skefuld urtefløde i hver tallerken.

Denne opskrift er blevet vist 4.192 gange