Leverpostej

Udskriv opskrift

Leverpostej er lækkert både til fest og til den daglige madpakke. Den spises på rugbrød, pyntet med rå agurk eller syltet agurk og rødkål eller ristet bacon og ristede champignoner, så der er mange muligheder. Der er derfor også flere måder at lave den på.

Ingredienser:

½ kg svinespæk
½ kg svinelever
200 ml mælk (2dl)
1 æble
1 løg
75 g mel
30 g ansjoser
1 tsk allehånde
1 tsk stødt timian
1 tsk stødt laurbærblad
2 æg
spæk til at fore formen med

Fremgangsmåde:

Skær spæk, løg og æble igennem, kom det i blenderen og hak det groft. Spækfarsen kommes i en gryde og smeltes. Mel og mælk rystes sammen og piskes sammen med spækfarsen. Blend leveren sammen med ansjoserne. Bland leverfars med spækfars, tilsæt krydderier og pisk æggene i. Beklæd eventuelt formen med baconskiver, så hele formen er dækket. Hæld farsen i.

Bag leverpostejen i vandbad i 55 minutter ved 175 grader (350F) midt i ovnen. Serveres på rugbrød. Leverpostejen kan pyntes med sprød bacon, asier og ristede champignoner.

Denne opskrift er blevet vist 9.467 gange