Gammeldags Hvidkål

Udskriv opskrift

Denne stuvede hvidkål stammer fra sønderjylland og serveres til hamburgryg, medister og frikadeller

Ingredienser:

2½ kg hvidkålshovede
30 g smør
½ tsk hvid peber
250 ml fløde
2 tsk salt og peber
½ tsk revet muskatnød

Fremgangsmåde:

Kålen deles i 4 dele, stokken skæres af og kålen koges i letsaltet vand i 15 – 20 minutter, hvorefter den køles af, og vandet trykkes let af. (Man kan også putte kålen ned i et pudevår og komme det i vaskemaskinen og sentrifugere det. Kålen køres igennem kødhakkeren 1 gang. Knuges atter fri for vand. Den hakkede kål kommes i en gryde og varmes igennem med fløde. Når fløden koger, tilsættes en smørbolle (2 spsk blødt smør røres med 3 spsk mel), der gør kålen til en tyk stuvning, Skal koge igennem i 2 minuttter.

Smages til med salt, peber og reven muskatnød.

Denne opskrift er blevet vist 12.902 gange