Septembergryde

Udskriv opskrift

Nu er der grønsager overalt, nye og danske. Vi udnytter denne overflod af lækkert grøn mad og laver en sensommergryde med kød, omgivet af et væld af grønsager.

Ingredienser:

1 kg nakkekam
3 spsk olie
3 nye løg skåret i kvarter
2 porrer i skiver
200 g gulerødder i skiver
2 stilke fintsnittede blegselleri
2 bl løvstikke
200 ml bouillon (2dl)
100 ml hvidvin (1dl)
250 g bønner
125 g sukkerærter
250 g bælgede ærter
salt, peber
100 ml fløde (1dl)
evt maizena til jævning

Fremgangsmåde:

Skær svinekødet i tern og brun det i en gryde sammen med løg og porrer. Lad dem lige få farve. Tilsæt gulerødder og blegselleri. Kom løvstikke i sammen med bouillon og hvidvin. Krydr med salt og peber. Læg låg på og lad retten simre i 20 minutter. Kom bønner, sukkerærter, ærter og fløde i og lad det snurre endnu nogle minutter. Jævn evt retten og smag til.

Server med løse ris eller kogte kartofler.

Denne opskrift er blevet vist 3.964 gange