Grønærtesuppe
Udskriv opskrift
Suppen bliver bedst, hvis man bruger de grove , melede ærter. De vil jævne suppen bedst. Hvis man bruger fine ærter, kan man tilsætte en kartoffel i tern, der så vil jævne suppen.
Ingredienser:
2
chalotteløg
|
1 spsk
smør
|
½ kg
frosne, grove ærter
|
1½ l
hønsekødsuppe
|
3 stilke
persille
|
1
kvist timian
|
salt, peber
|
2 dl
cremefraiche
|
Fremgangsmåde:
Hak løgene groft og damp dem i smørret, til de er bløde. Tilsæt de frosne ærter og rør jævnlig, til de er optøede. Tilsæt suppen og krydderurterne og bring gryden i kog. Kog ved svag varme i ca 20 minutter. Purer suppe og grønsager i blender, varm op og fortynd evt med mere suppe. Smag til med salt og peber og server suppen rygende varm med en skefuld cremefraiche i hver tallerken.
serveres med f.eks. brydebrød til.
Denne opskrift er blevet vist
8.607 gange