Chokoladelagkage

Udskriv opskrift

Denne lagkage er chokoladeelskernes drøm. Frugten gør den frisk, chokoladen gør den sød. Cremens mousseagtige konsistens, og det at lagkagebundene er sukkerbrødsbunde lavet af kartoffelmel, betyder at kagen fremstår let og luftig.

Ingredienser:

bundene (3 stk.):
3 æg
125 g (1½ dl) sukker
1 spsk. koldt vand
50 g (5 spsk. hvedemel
50 g (4 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

chokoladecreme
½ l piskefløde
200 g mørk chokolade
1 spsk. stærk kaffe
1 dåse Ananas /ananasmos
20 mandler

Fremgangsmåde:

Bundene:
Æggene piskes luftige , og sukkeret piskes i (ca. 4 minutter med en el-pisker). Vandet vendes i med en dejskaber. Mel, kartoffelmel og bagepulver vendes derefter i. Dejen hældes i 2 - 3 smurte lagkageforme. Bages straks i 5 - 8 minutter ved 225 grader.

Chokoladecreme:
Piskefløde, chokolade og kaffe kommes i en tykbundet gryde og varmes langsomt op, til chokolade er smeltet. Cremen stilles i køleskabet til næste dag og piskes forholdsvis stiv.

Lagkagen:
Lagkagebundene lægges sammen med ananasmosen, og det meste af chokoladecremen. Resten af cremen smøres på den øverste bund og kanten. Mandlerne smuttes, flækkes og ristes på tør pande. Lagkagen pyntes med mandlerne. Trækker i køleskab 1 - 2 timer.

Denne opskrift er blevet vist 4.969 gange