Kryddersild

Udskriv opskrift

Den traditionelle frokostsild. Danskerne bruger bl.a. kryddersilden til at lave julefrokostens mange forskellige silderetter.

Ingredienser:

1 kg ferske sild

Saltblandingen:
185 gr. salt
75 gr sukker
2 lauerbærblade
2 tsk. stødt allerhånde
2 tsk. knuste peberkorn
2 tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt muskat

Trækketid ca. 3 uger

Fremgangsmåde:

Rens sildene, men lad sildene beholde hoved, skind og finner. Sildene skal ikke skylles. Bland salt og sukker med de øvrige krydderier. Læg et lag af krydderiblandingen i bunden af en krukke. Læg sildene lagvis med resten af krydderiblandingen. Slut af med med et lag krydderiblanding. Læg et let pres over. Stil sildene koldt dvs. under +10 grader Celsius i ca. 3 uger.

TIPS: Saltblandingen kan tilsættes ½ sk. Rød sandel, hvis sildene ønskes farvet rødlige.

Denne opskrift er blevet vist 17.022 gange