Brune Kager

Udskriv opskrift

Billede af Brune Kager fra Verdens Lækreste Opskrifter

Der er utroligt mange opskrifter på brune kager. Jeg har valgt denne. Dejen kan udstikkes til runde kager eller skæres i firkanter, der pyntes med mandelflager eller den kan formes til en lang pølse og skæres i tynde skiver og drysses med hakkede mandler.

Ingredienser:

200 g lys sirup
250 g smør
200 g farin
2 tsk potaske
2 tsk kanel
1 tsk nellike
1 tsk ingefær
50 g pomeransskal
evt lidt appelsinskal
½ kg mel

pynt:
75 g smuttede flækkede halve mandler

Fremgangsmåde:

Bland sirup, smør og farin i en gryde, varm op under omrøring, til sukkeret ikke mere knaser. Afkøl massen, til den er lunken, tilsæt potaske, kanel, ingefær, evt nellike, pomeransskal og evt appelsinskal sammen med melet. Rør dejen godt sammen med en træske og afkøl den til køkkentemperatur. Når den føles passende hård og dog smidig, kan den udrulles med kagerulle og udstikkes til runde kager, eller skæres til firkanter med en kniv. Læg brunkagerne på en plade med bagepapir.

På hver kage lægges en halv mandel. Bages ved 175°C i 8-10 minutter foroven i ovnen.

Denne opskrift er blevet vist 5.553 gange