Chokoladeovertræk

Udskriv opskrift

Her er opskriften til en lækker chokoladeovertræk der kan bruges til mange forskellige kager og desserter.

Ingredienser:

God chokolade

Fremgangsmåde:

Vælg en god chokolade med et kakao-indhold på min. 65%- den har en blødere konsistens og er mere rund i smagen. Chokolade skal smeltes langsomt over vandbad. Det er vigtigt, at skålen til chokoladen er helt tør, og at den er større end gryden med vand. Vandet i gryden skal være varmt, men må ikke koge. Hvis der kommer damp eller vand i chokoladen, bliver den grynet og vil ikke smelte. Så er chokoladen ødelagt og kan ikke bruges til overtræk. Smelt chokoladen over vandbad, til den er smidig og termometret viser 45 grader. Tag skålen op og rør forsigtigt i chokoladen, til den bliver tyk og er ca 27 grader. Smelt den igen over vandbad til den er 32 grader. Nu er chokoladen tempereret og klar til brug.

Denne opskrift er blevet vist 6.556 gange