Frugtsalat

Udskriv opskrift

En god afslutning på et dejlig måltid. Denne dessert er lavet på god gammeldags maner med mayonæse og godt med flødeskum. Alt fyldet kan laves i forvejen og opbevares hver for sig tildækket i køleskabet. Pærerne kan dryppes med citronsaft, så de ikke bliver brune. Salatsaucen kan også tåle et par timer i køleskabet, så man hurtigt i sidste øjeblik kan fylde det hele lagvis i en glasskål. Frugten kan varieres. Chokoladen kan udskiftes med groft hakkede valnødder eller hasselnødder.

Ingredienser:

Salatsauce
200 g mayonæse
200-250 ml piskefløde (2-2½dl)
lidt citronsaft og sukker

fyld:
1 frisk ananas eller en dåse ca ½ kg
2 appelsiner
1 lille klase druer
2 velmodne pærer
½ kg ferskner fra dåse
½ pl mørk, bitter chokolade

Fremgangsmåde:

Pisk fløden og vend den med en dejskraber , lidt ad gangen i mayonæsen. Smag til med citronsaft og sukker- lidt ad gangen, til den er mild, let sød og aromatisk. (Man kan forsøge med andre surmælksprodukter f.eks. halvt yoghurt). Skræl ananasen, skær den i skiver og derefter i små stykker ud fra midterstammen, der fjernes. Bruges dåseananas, skal den dryppe godt af, inden brug. Skræl appelsinerne helt ind under den hvide hinde. Skær i skiver og fjern kerner. Flæk og udkern druerne. Skræl og del pærerne, fjern kernehus og skær pærerne i snitter. Lad ferskerne dryppe godt af og skær i mindre stykker. Hak chokoladen groft med en kniv på et bræt.

Fyld salaten i en skål på denne måde: Begynd med frugt, skift derefter med salatsauce, frugt og chokolade, uden at vende salaten.

Denne opskrift er blevet vist 3.934 gange