Brunkål

Udskriv opskrift

Når der bliver serveret brunkål, så er vinteren på vej. Denne lækre ret serveres med dejligt groft rugbrød og rødbeder og sennep.

Ingredienser:

1 hvidkålshoved ca 1 kg
4 spsk sukker
50 g smør
1-2 dl suppe eller vand
1 porre
2 gulerødder
100 g rodselleri
rugbrød
sennep
salt, peber
½ kg bacon

Fremgangsmåde:

Del hvidkålshovedet i kvarte, fjern stokken og snit kålen fint. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, kom fedtstoffet i og brun kålen under omrøring. Tilsæt porren i skiver, guleroden og sellerien i tern. Lav en fordybning i kålen og læg baconstykket ned i gryden. Dæk med kålen. Tilsæt evt lidt vand eller suppe. Læg låget på og lad det simre i ca 1 time . Tag baconet op og skær det i skiver.

Læg baconet over kålen og server med rugbrød og sennep.

Denne opskrift er blevet vist 6.340 gange