Syltede Rødbeder

Udskriv opskrift

Billede af Syltede Rødbeder fra Verdens Lækreste Opskrifter

Det er nemt at lave sine egne rødbeder, og de kan holde hele efteråret, glæde familien ved juletid, og hvis man er heldig er der stadig nogle tilbage når foråret starter. Kog altid rødbeder med lidt af toppen, så koger du ikke det røde farvestof ud.

Ingredienser:

1 kg rødbeder
½ l eddike
250 g sukker
1 kanelstang
5 hele allehånde
1 laurbærblad
1 spsk sennepsfrø
10 sorte peberkorn
1 peberrod

Fremgangsmåde:

Vask rødbederne og kog dem møre i vand, der dækker i 45 minutter. Skyl dem i koldt vand og gnid skrællen af, Skær dem i skiver på ca. 1 cm tykke. Hæld de øvrige ingredienser i en gryde og lad det koge. Læg rødbedeskiverne i lagen og giv dem et opkog.

Fordel dem i skoldede glas med lagen sammen med noget friskskrællet peberrod. Luk glassene tæt og lad rødbederne trække i mindst 5 dage. Hvis de syltede rødbeder skal holde i lang tid, skal der tilsættes konserveringsmiddel f.eks. Atamon.

Denne opskrift er blevet vist 25.444 gange