Syltede Rødbeder
Udskriv opskrift
Det er nemt at lave sine egne rødbeder, og de kan holde hele efteråret, glæde familien ved juletid, og hvis man er heldig er der stadig nogle tilbage når foråret starter. Kog altid rødbeder med lidt af toppen, så koger du ikke det røde farvestof ud.
Ingredienser:
1 kg
rødbeder
|
½ l
eddike
|
250 g
sukker
|
1
kanelstang
|
5
hele allehånde
|
1
laurbærblad
|
1 spsk
sennepsfrø
|
10
sorte peberkorn
|
1
peberrod
|
Fremgangsmåde:
Vask rødbederne og kog dem møre i vand, der dækker i 45 minutter. Skyl dem i koldt vand og gnid skrællen af, Skær dem i skiver på ca. 1 cm tykke. Hæld de øvrige ingredienser i en gryde og lad det koge. Læg rødbedeskiverne i lagen og giv dem et opkog.
Fordel dem i skoldede glas med lagen sammen med noget friskskrællet peberrod. Luk glassene tæt og lad rødbederne trække i mindst 5 dage. Hvis de syltede rødbeder skal holde i lang tid, skal der tilsættes konserveringsmiddel f.eks. Atamon.
Denne opskrift er blevet vist
25.444 gange