Tomattærte

Udskriv opskrift

En lækker tærte, der mætter godt. Er god til frokost. Smager også godt kold.

Ingredienser:

Tærten:
120 g hvedemel
60 g grahams- eller fuldkornsmel
75 g smør
1 tsk salt
2 spsk kold vand

Fyld:
2 stk løg
1 - 2 fed hvidløg
25 g smør
5 - 6 stk. tomater
2 stk. æg
200 g hytteost
½ spsk timian
salt og peber
200 g reven ost (f.eks. emmentaler eller mozarella)

Fremgangsmåde:

Bland de to slags mel med salt. Smuldr smørret i melet og saml dejen med vand. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Forbag bunden ved 200°C i 10 min.

Hak løgene og svits dem i smørret sammen med presset hvidløg. Fordel løgene på den forbagte tærtebund. Skær tomaterne i skiver og læg dem over løgene. Pisk æggene sammen med hytteost, timian, salt og peber. Hæld æggemassen over tærten. Drys med reven ost og sorte oliven på og bag tærten færdig ved 200°C i 25 min.

Serveres med f.eks. brydebrød.

Denne opskrift er blevet vist 16.288 gange