Blommesyltetøj

Udskriv opskrift

Billede af Blommesyltetøj fra Verdens Lækreste Opskrifter

Dette er en klassisk aromatisk blommesyltetøj med frugt der er kogt godt ud og derfor er egnet til at smøre på et stykke franskbrød.

Ingredienser:

1 kg victoriablommer
1 citron
50 ml vand
100 ml whiskey
500 g sukker (syltesukker hvis tykkere konsistens ønskes)

Fremgangsmåde:

Skær blommerne i halve og tag stenene ud. Gem ca. halvdelen af stenen til kogningen. Skær ctronen i skiver. Put blommer, citronskiver, sukker, vand, whiskey og halvdelen af blommestenene i en mellemstor kasserolle, og bring langsomt i kog under låg. Lad simre i 30 minutter. Tag låget af, og lad simre i endnu 30 minutter. Rør en gang i mellem.

Skum syltetøjet, fjern blommesten og citronskaller. Tilsæt evnt. konserveringsmiddel og hæld på Atamonskyllede glas og lad afkøle.

Denne opskrift er blevet vist 18.072 gange