Abrikosflæsk

Udskriv opskrift

En anden form for julekonfekt, som smager anderledes.

Ingredienser:

500 g abrikoser
1/4 l vand
1 brev gelepulver (40g) Evt gul melatin
500 g sukker
1 tsk smør

Fremgangsmåde:

Skyl abrikoserne og kom dem i en skål. Hæld vandet på og lad dem stå natten over. Kog abrikoserne i udblødningsvandet i ca 10 minutter. Blend dem og hæld mosen i en gryde. Lad den koge et par minutter under piskning. Bland gelepulver med 4 spsk sukker og rør det i. Lad det koge 1 minut under omrøring. Rør resten af sukkeret i og lad det koge kraftigt under omrøring. Smør en flad form med smør og hæld mosen i . Den skal ligge i ca 2cm tykkelse. Afkøles og tørres i 1-2 døgn. Kommes på et stykke pergamentpapir. Når massen er fast, på bagerist i 1-2 døgn.

Skæres i firkanter og trilles i sukker. Opbevares i æske med låg. Stilles tørt.

Denne opskrift er blevet vist 2.229 gange