Bagt Æbledessert

Udskriv opskrift

Ved efterårstide bliver det æblesæson, og her er der ikke grænser for hvad man kan købe (eller samle i haven) af æbler. Denne opskrift er en lækker måde at bruge denne overflod på.

Ingredienser:

½ kg æbler
4 spsk sukker
2 tsk kanel
100 ml rosiner (1dl)
25 g finthakkede nødder
25 g solsikkerkerner
150 g mel
150 g smør
1 spsk sukker

Tilbehør:
flødeskum

Fremgangsmåde:

Skræl æblerne og skær dem i meget tynde både. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Rør sukker med kanel og drys det over æblerne sammen med rosiner, nødder og solsikkerkerner. Findel smørret i melet med fingrene og bland sukkeret i - dejen skal ikke samles med være en " smulredej". Drys den over æblerne og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca ½ time.

Serveres med flødeskum eller cremefraiche

Denne opskrift er blevet vist 9.258 gange