Engelske Muffins

Udskriv opskrift

Billede af Engelske Muffins fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en lækker opskrift på rigtige engelske muffins. Det er superlækre morgenbrød, der bliver "bagt" på en varm pande. De kan holde sig friske i flere dage, og tilberedes ved at man skære dem i halve og smider dem i brødristeren.

Ingredienser:

250 ml mælk
2 spsk. sukker
25 g gær
250 ml håndvarmt vand (37°C)
50 ml smeltet fedt eller olie
900 g god brødmel
1 tsk. salt

Fremgangsmåde:

Bring mælken til kogepunktet i en lille kasserolle. Tag den af varmen og rør sukkeret i indtil det er helt opløst. Afkøl indtil det er håndvarmt. opløs gæren i det lunkne vand og lad det stå i 10 minutter.

Bland mælk, gærblanding, olie og halvdelen af melet og rør indtil det er blødt og ensartet. Tilsæt salt og resten af melet (eller så meget at det giver en blød dej). Ælt dejen til den er lækker og blank. Læg i en smurt skål, dæk til og lad det hæve i 30 minutter.

Slå dejen ned, og rul ud til 15mm tykkelse med en kagerulle. Stik runde muffins ud af dejen med f.eks. et glas, og placer på meldryssetbagepapir. Dæk med et rent viskestykke og lad efterhæve i ca. 45 minutter.

Hæld lidt olie i en tykbundet pande (smedejern ville være ideel), og varm den op til middelvarme. "Bag" muffins på panden i 8-10 minutter på hver side. Hold de færdige muffins varme i ovnen indtil alle er færdigbagt.

Denne opskrift er blevet vist 24.060 gange