Fletbrød

Udskriv opskrift

Dette dekorative fletbrød er slet ikke så svært at lave, når anvisningen følges. Mange slags dej kan formes på denne måde.

Ingredienser:

300 ml vand
50 ml olie (½dl)
25 g gær
1 tsk salt
ca 500 g mel
1 spsk sukker
æg til pensling

Fremgangsmåde:

Lun vandet og rør det sammen med gæret. Tilsæt olie, sukker og salt . Ælt så meget mel i, som dejen kan tage. Stil den til hævning i 45 minutter, tildækket. Del dejen i to og tril dem ud til lange pølser på tykkelse med et kosteskaft. Læg de to pølser over hinanden på midten. Der er nu 4 fletninger, som du skal flette med, Prøv med 2 garnender først. Fletningen fortsætter, og enderne bukkes ind under brødet. Efterhæver 15 minutter, pensles med æggehvide , før det bages ved 250 grader i 25 –30 minutter.

Denne opskrift er blevet vist 9.934 gange