Pitabrød

Udskriv opskrift

Skær et snit ind i pitabrødene og fyld pålægget i brødene. Der kan bruges forskellige ting til fyld: salat med forskellige grønsager, salat med forskelligt kød o.a.

Ingredienser:

30 g gær
300 ml vand (3dl)
1 tsk salt
1 tsk sukker
ca 500 g mel

Fremgangsmåde:

Gæren smuldres og udrøres med lunkent vand. Sukker og salt tilsættes og til sidst tilsættes så meget mel, som dejen kan tage. Dejen må ikke blive for fast. Den æltes grundigt igennem, til den er blank og smidig og stilles til hævning 1 time.

Formes til 10 boller, der trilles ud med kagerulle til ½ cm tykkelse. Bollerne er ca 12 cm i diameter. Efterhæver 15 minutter og bages i ca 7 minutter ved 250 grader. Brødene må ikke tage farve, men skal være gennembagte.

Denne opskrift er blevet vist 3.564 gange