Lagkagebunde

Udskriv opskrift

Disse bunde bruger jeg altid, når jeg skal lave lagkager. De bliver lette, fordi de indeholder halvt kartoffelmel, halvt hvedemel.

Ingredienser:

3 æg
125 g sukker
1 spsk vand
50 g mel
50 g kartoffelmel
½ tsk hjortetaksalt

Fremgangsmåde:

Æggene piskes luftige, og æggene piskes i, til det skummer. Vandet piskes i. Begge slags mel og hjortetaksalt vendes i. Brug en dejskraber. Dejen hældes i 2 -3 smurte lagkageformer og bages i ca 5 minutter ved 225 grader. Du kan bruge en springform i stedet for lagkageformer. Så hældes al dejen i formen, og bagetiden bliver så ca 15 minutter.

Når bunden er afkølet, skæres den igennem i 2-3 bunde med en skarp kniv eller med en sytråd

Denne opskrift er blevet vist 4.944 gange