Skinkeculotte Med Grønsager

Udskriv opskrift

Denne ret er en dejlig spise, dels er kødet lækkert, dels smager det godt sammen med grønsager og hasselbackkartofler.

Ingredienser:

1 kg skinkeculotte
salt, peber
1 tsk rosmarin
1 fintsnittet gulerod
½ fintsnittet selleri
1 skivet løg
1 laurbærblad
300 ml bouillon (3dl)
10 mellemstore kartofler

Fremgangsmåde:

Gnid culotten med salt, peber og rosmarin. Læg grønsagerne i et ovnfast fad sammen med laurbærbladet. Læg culotten ovenpå og hæld bouillonen ved. Steg culotten ved 160 grader i ca 1 time. Lad den trække under stanniol i mindst et kvarter. Hæld væsken fra fadet i en gryde. Bring det i kog og jævn det med maizena.

Samtidigt laves hasselbackkartofler i ovnen. Skær 10 skrællede mellemstore kartofler ca 2/3 igennem i tynde skiver. Kom dem i et ovnfast fad og pensl dem med smeltet smør. Drys salt på og steg dem sammen med kødet.

Server culotten sammen med grønsagerne, saucen og hasselbackkartoflerne

Denne opskrift er blevet vist 6.018 gange