Æblekage

Udskriv opskrift

Billede af Æblekage fra Verdens Lækreste Opskrifter

Om efteråret er der mange æbler til rådighed, så det er bare at komme i gang med at udnytte overskudet. Her er opskriften på en lækker traditionel æblekage, som familien vil kunne lide.

Ingredienser:

1 kg madæbler
vand
1 stang vanillie
125 g sukker
rasp
3 spsk sukker
25 g smør

pynt:
250 ml piskefløde (2½dl)
syltetøj

Fremgangsmåde:

Skræl æblerne og skær dem i tern. Kog dem med så lidt vand som muligt, helst kun det vand, der hænger ved. Skær vanilliestangen midt igennem på langs og kog den med. Når æblerne er kogt møre, tages vanilliestangen op og der tilsættes sukker. Afkøles.

En pande varmes op og raspen hældes på den varme pande. Når det begynder at brune, tilsættes smørret og sukkeret. Rist raspen i ca. 10 minutter. Afkøles. Læg æblemos og ristet rasp lagvis i en glasskål. Pisk fløden til flødeskum. Hæld det over kagen og pynt med syltetøj

Denne opskrift er blevet vist 12.117 gange