Mørbrad med Porrer

Udskriv opskrift

Mørbrad er et fint stykke kød og desuden uden ret meget fedt. Det kan tilberedes på mange måder. Her er en af dem, som passer godt til frokosten som varm ret, eller som en lækker hovedret ved en god middag.

Ingredienser:

2 svinemørbrad
5 porrer
smør til stegning
salt, peber
100 ml bouillon eller vand (1dl)

Sauce:
50 g smør
3 spsk mel
200 ml stegesky
½ l fløde
1 knsp cayennepeber

Fremgangsmåde:

Skær mørbradene ud til bøffer og brun dem hurtigt i smør på panden. Krydr med salt og peber. Læg mørbradene i et aflangt ovnfast fad. Kog panden af med bouillon. Rens porrerne og skær dem i ringe. Læg dem lagvis med mørbradene i fadet . Begynd og slut med porrer.

Saucen: Smelt smør til saucen, kom melet i og spæd med stegeskyen og fløde. Lad saucen koge igennem og samg til med salt og peber. Hæld saucen over kødet og porrerne og sæt fadet i ovnen i 50 minutter ved 200°C.

Server med flutes eller ris til.

Denne opskrift er blevet vist 13.180 gange