Grønlangkål

Udskriv opskrift

Billede af Grønlangkål fra Verdens Lækreste Opskrifter

Du kan vælge at lave din grønkål fra bunden, eller du kan købe kålen frosset. Denne lækre sønderjyske opskrift rækker fint til 4 personer.

Ingredienser:

3/4 kg grønkål eller
400 g frossen grønkål
3 mellemstore kogte, mosede kartofler
200 ml piskefløde
200 ml suppe fra skinke el. hamburgerryg el. bouillon
50 g smør
50 g mel
salt, peber
muskatnød

Fremgangsmåde:

Grønkålsbladene skylles mange gange i vand, ribbes og koges i ca 15 minutter. Grønkålen presses fri for vand evt i et viskestykke eller en salatslynge, afkøles og hakkes. Kålen kommes tilbage i gryden sammen med kartoflerne, fløden og så meget suppe, at kålen er som en lind grød. Krydr med salt, peber og reven muskat. Tilsæt en smørbolle rørt sammen af smør og mel. Kålen koges godt igennem, mindst 2 minutter.

Servers til nytårsskinke eller kogt hamburgerryg og kålpølser. Serveres med en god sennep.

Denne opskrift er blevet vist 21.089 gange