Brasierede Hakkebøffer

Udskriv opskrift

Hakkebøffen er mere eller mindre den danske nationelret, dog som regel med stegte, bløde løg - her er det i en lidt sundere version

Ingredienser:

700 g hakket oksekød
olie til stegning
salt og peber
100 g knoldselleri
100 g gulerødder
100 g løg
1 fed hvidløg
500 ml oksebouillon
1 spsk hvedemel
400 g kartofler

Fremgangsmåde:

Form kødet til 4 bøffer. Opvarm olien og steg bøfferne godt brune på begge sider ca. 2-3 minutte. Krydr dem med salt og peber. Tag bøfferne af panden og lav en opbagt sauce med mel og bouillon. Kog saucen godt igennem. Imens blendes urterne i foodprocessor.

Læg bøfferne i et ildfast fad, hæld urter og saucen over og bag bøfferne ved 160°C i ca. 25 min. Server sammen med de nykogte kartofler.

Denne opskrift er blevet vist 6.010 gange