Brasierede Hakkebøffer
Udskriv opskrift
Hakkebøffen er mere eller mindre den danske nationelret, dog som regel med stegte, bløde løg - her er det i en lidt sundere version
Ingredienser:
700 g
hakket oksekød
|
olie til stegning
|
salt og peber
|
100 g
knoldselleri
|
100 g
gulerødder
|
100 g
løg
|
1 fed
hvidløg
|
500 ml
oksebouillon
|
1 spsk
hvedemel
|
400 g
kartofler
|
Fremgangsmåde:
Form kødet til 4 bøffer. Opvarm olien og steg bøfferne godt brune på begge sider ca. 2-3 minutte. Krydr dem med salt og peber. Tag bøfferne af panden og lav en opbagt sauce med mel og bouillon. Kog saucen godt igennem. Imens blendes urterne i foodprocessor.
Læg bøfferne i et ildfast fad, hæld urter og saucen over og bag bøfferne ved 160°C i ca. 25 min. Server sammen med de nykogte kartofler.
Denne opskrift er blevet vist
6.010 gange