Glaseret Skinke

Udskriv opskrift

Billede af Glaseret Skinke fra Verdens Lækreste Opskrifter

Mange spiser skinke eller kogt hamburgerryg nytårsaften med grønlangkål, brunede kartofler og evt kogt bacon eller kålpølser. Om sommeren serveres skinken med sommerens dejlige grønsager og fløde-ostekartofler.

Man kan også skære skinken i skiver og fryse den ned som lækkert pålæg i stedet for den skiveskårne pålæg man kan købe i butikkerne. Det er en hel del billigere, og så ved man hvad det er lavet af.

Ingredienser:

2½ kg letsaltet skinke
2 mellemstore løg
4 hele nellike
12 hele peberkorn

Glasering:
75 ml dijonsennep
75 ml mørk farin
3 spsk honning
3 spsk rasp

Fremgangsmåde:

Kom skinken i en gryde med vand, der netop dækker, og bring det i kog. Stik de hele nelliker i løgene og kom dem i gryden sammen med peberkornene. Lad det koge i ca. 2 timer. Tag skinken op og lad den afkøle i ca ½ time. Skær sværen af og rids fedtlaget i tern.

Rør sennep, farin, honning og rasp sammen og smør det ud over skinkens overflade. Sæt skinken i ovnen ved 250 grader i ca. 20 minutter, eller til overfladen er gyldent.

Denne opskrift er blevet vist 129.766 gange