Kogt Laks

Udskriv opskrift

Har er en lækker og simpel fiskeret der forudsætter at laksen er skåret i skiver inden kogningen så lagen rigtigt kan trænge in i kødet.

Ingredienser:

4 skiver laks
2 citroner

Kogelagen:
2 l vand
2 spsk salt
100 ml eddike
2 skivede skalotteløg
1 laurbærblad
10 hele peberkorn
1 skive gulerod
3 stilke persille

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne til kogelagen, kog i ca 15 minutter og lad den afkøle. Læg laksskiverne på en rist i gryden eller i et stykke gaze, som går op over grydens kant. Hæld kogelagen over, varm langsomt op til grænsen af kogepunktet og lad laksen trække, til den er mør. Tag den op på risten eller gazen og læg den på et varmt fad.

Server med citronbåde og små pillekartofler, hollandaisesauce og evt små hele ristede champignoner.

Denne opskrift er blevet vist 3.853 gange