Kogt torsk

Udskriv opskrift

Billede af Kogt torsk fra Verdens Lækreste Opskrifter

Torsken er bedst i efterårs- og vintermånederne. Når du skal købe en torsk, skal du både se og lugte. En frisk torsk skal lugte frisk. En frisk torsk er fast i kødet og blank i skindet.

Ingredienser:

2 -3 kg torsk (1 hel)

Kogelage pr. liter vand:
1 spsk salt
5 hele peberkorn
2 laurbærblade

Tilbehør:
150 g smør
2 hårdkogt, hakkede æg
50 ml fiskesennep
reven peberrod
syltede rødbeder
1½ kg små pillede kartofler

Fremgangsmåde:

Skrub og vask fisken. Kom fisken i en gryde, helst på en rist og hæld så meget vand ved, at fisken netop er dækket. Tilsæt salt, peberkorn og laurbærblade. Bring fisken langsomt i kog, skum suppen og lad fisken simre i ca. 20 minutter. Tag fisken op med en hulske og læg den på et varmt fad.

Små pillede kartofler, smeltet smør, fiskesennep, hårdkogte æg samt peberrod og syltede rødbeder serveres til. I stedet for smeltet smør kan du lave en opbagt hvid sauce tilsat sennep.

Denne opskrift er blevet vist 7.192 gange