Nøddetærte

Udskriv opskrift

Nøddebundene til denne tærte kan bages i god tid. De kan holde sig sprøde i dåser med tætsluttende låg.

Ingredienser:

150 g finthakkede hasselnøddekerner
170 g smør
100 g sukker
175 g mel

Fyld:
300 ml piskefløde (3dl)
reven skal af 1 appelsin
2 store appelsiner, skåret i små trekanter
2-3 spsk appelsinlikør eller appelsinsaft
1 spsk flormelis

Pynt:
flormelis
1 appelsin, skåret i tynde skiver
200 ml vand (2dl)
100 ml sukker (1dl)

Fremgangsmåde:

Rør smør og sukker sammen til bundene. Bland de hakkede nødder i sammen med melet. Del portionen i 2 eller 3 dele, der hver trykkes ud til en rund plade på bagepapir. Dejen kan ikke rulles ud, men må trykkes ud med fingrene. Hver bund får en diameter på ca 24 cm. Bag bundene ved 200 grader i 8 -10 minutter. Lad dem afkøle, før de tages af pladen.

Kog vand og sukker til en lage i 10 minutter, inden appelsinskiverne kommes i og simrer i 5 minutter. Tag dem op og lad dem afkøle. Pisk fløden til skum og vend reven appelsinskal, appelsinstykker, likør eller saft og flormelis i. Fordel fyldet mellem bundene. Drys sigtet flormelis på øverste bund og pynt med glaserede appelsinskiver.

Denne opskrift er blevet vist 6.142 gange