Gode Ben med Urter

Udskriv opskrift

En ret, nogen elsker og andre elsker at hade, fordi af én eller anden grund smager gode ben bedst, når de bliver spist med fingrene, og man sidder tilbage med fedt til op over begge ører.

Ingredienser:

1½ kg gode ben
olie til stegning
vand
Maizena
1 oksebouillonterning
1 laurbærblad
salt og groft salt
renset porrer
400 g kartofler
150 ml sødmælk
25 g smør
reven muskatnød

Fremgangsmåde:

Benene skæres eventuelt i mindre stykker og brunes herefter godt af i en stor gryde. Krydres med salt og peber og tilsættes herefter vand med buoillonterning, til det dækker. Lad benene koge ved svag varme og under låg i ca. 90 min. De sidste 8-10 minutter koges gulerødder med. Kort før benene er færdige, koges porrer med, til den mør.

Når benene er møre, tages de op, og skyen sigtes og koges evt. mere ind og jævnes evt. med lidt maizena. Serveres med kartoffelmos.

Denne opskrift er blevet vist 4.612 gange