Sukkerkringler

Udskriv opskrift

Småkager til kaffen hører med til den danske jul, jo flere jo bedre. Især er Sønderjylland berømt for de mange småkager, der bliver serveret på kaffebordet.

Ingredienser:

225 g mel
1/4 tsk bagepulver
200 g smør
50 ml vand (½dl)
1 tsk eddike

Pensling:
1 æg
50 g tesukker

Fremgangsmåde:

Bland bagepulveret i melet og findel fedtstoffet deri. Tilsæt vand og eddike og ælt dejen sammen. Lad dejen hvile 1 time i køleskabet. Rul den ud til en meget tynd plade på¨et melet bord. Skær dejen i 10 - 12 cm lange strimler, ½ cm brede. Form dem til små kringler. Læg dem på bagepapir på bagepladen. Pensl med æg, der er pisket med en gaffel, og strø tesukker på. Bag ved 225 grader i 5 -6.minutter.

Denne opskrift er blevet vist 7.259 gange