Gullaschsuppe
Udskriv opskrift
Gullaschsuppe er en lækker og fyldig suppe, der sagtens kan serveres som hovedret med et stykke godt brød, eller som natmad med friskbagt kuvertbrød efter en våd og svedig fest.
Ingredienser:
2 kg
oksebov
|
1 skive
røget bacon
|
2
løg
|
4
gulerødder
|
6
kartofler
|
50 g
smør
|
2 l
vand
|
1 ds
flåede tomater
|
1 spsk
paprika
|
1 tsk
kommen
|
2 fed
hvidløg
|
2
grønne peberfrugter
|
200 ml
cremefraiche
|
Fremgangsmåde:
Skær kødet fra benet og skær det i mundrette stykker. Skær baconet i tern. Pil og hak løget. Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i små stykker. Smelt fedtstoffet og rist bacontern heri. Brun så kødet. Lad grønsagerne brune med. Hæld vand og tomaterne med væde i. Kom bovbenet ved og kom paprika, kommen, hvidløg og salt i. Læg låg på og lad suppen koge svagt i 40 minutter, til kødet er mørt. Rens peberfrugterne og skær dem i ringe. Kom dem i suppen de sidste 15 minutter af kogetiden.
Fjern benet og server suppen rygende varmt med en skefuld cremefraiche i hver portion. Server med groft brød til f. eks. brydebrød, eller prøv de lækre ostetrekanter.
Denne opskrift er blevet vist
12.918 gange