Citronfromage

Udskriv opskrift

Billede af Citronfromage fra Verdens Lækreste Opskrifter

Citronfromage er en let, lækker og velsmagende dessert, der ikke er så svær at lave som de fleste tror. Det vigtigste ved denne opskrift er at røre godt rund inden husblasen stivner, ellers kommer der klumper i fromagen, og så er den ikke længere værd at spise.

Ingredienser:

100 g sukker
50 ml vand (½dl)
3 citroner, gerne økologiske
2 æggeblommer (past)
2 stiftpiskede æggehvider (past.)
5 bl husblas
½ l letpisket piskefløde

Fremgangsmåde:

Vand og sukker koges klart , og tages af varmen. Fint reven skal af 2 citroner rives ned i den varme lage, og trækker 15 minutter heri. Æggeblommerne piskes med den sigtede citronsukkerlage over svag varme til let cremet konsistens, sigtes og piskes kold. Husblasen udblødes i koldt vand. Noget af vandet hældes fra, og husblasen smeltes over vandbad og tilsættes saften af 2-3 citroner. Æggecremen, den let piskede fløde og husblas/citronsaft vendes forsigtigt sammen med de 2 stiftpiskede æggehvider.

Cremen fyldes i form eller skål og sættes i køleskab i 3-4 timer. Dekoreres ved anretningen med flødetoppe og citronfiléter.

Denne opskrift er blevet vist 14.676 gange