Svinekød Med Tørrede Frugter

Udskriv opskrift

En kraftig, virkelig varmende vinterret, der smager dejligt, når det fryser og er koldt udenfor.

Ingredienser:

4 svinekoteletter
1 spsk mel
salt, peber
1 spsk olievenolie
400 ml bouillon
½ citron
100 g udstenede svesker
100 g tørrede abrikoser
1 syrligt æble i både

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180 grader. Drys koteletterne med mel, krydret med lidt salt og peber. Varm olien i en stor pande og brun koteletterne, 1 eller 2 ad gangen, til de er godt gyldenbrune på begge sider. Hæld forsigtigt så meget af fedtstoffet som muligt ud, så der kun er stegesky og brunt bundfald tilbage på pandent. Tilsæt fonden og bring den i kog og rør , så alt bundfald og stegesky bliver opløst. Skræl skallen af den halve citron med en grøntsagsskræller og kom skallen på panden sammen med svesker, abrikoser og æbler. Bring blandingen i kog, tilsæt lidt salt og peber og rør godt. Hæld det i et ildfast fad, læg koteletterne oven på, læg låg på og sæt fadet i ovnen, til kødet er meget mørt, ca. 40 min.

Rør rundt inden serveringen, æblerne skal være kogt delvis ud og have jævnet sovsen let. Smag til med salt, peber og citronsaft . Server en skål dampet couscous eller ris til.

Denne opskrift er blevet vist 2.382 gange