Torskefilet På Spinat

Udskriv opskrift

Torsk er en dejlig spise, men bedst om efteråret og om vinteren. Her serveres den med spinat, det er rart med lidt grønt om vinteren.

Ingredienser:

1 kg frisk eller
1 pk frossen spinat
75 g smør
2 spsk creme fraiche
salt, peber
reven muskatnød
1 citron
2 hårdkogte æg
1 ds ansjosfileter
3 skiver afskorpet franskbrød

Fremgangsmåde:

Læg torsken i et smurt, ovnfast fad, drys salt på og læg ca 50 g smør over i tynde skiver. Dryp med saften af citronen over fisken og dæk fadet med folie. Sæt fadet i ovnen ved 190 grader i ca 15 minutter, eller til fisken er fast og hvid. Skyl spinaten eller optø den frosne og damp den friske eller frosne spinat et par minutter i 1 spsk smør og rør cremefraichen i . Smag til med salt, peber og reven muskatnød og læg spinaten på et varmt serveringsfad.

Læg torsken ovenpå og hæld smørskyen fra fadet over. Læg ansjoser på og pynt med smørristede franskbrødstrekanter og skiver af kogt æg. Kan yderligere serveres med kartofler.

Denne opskrift er blevet vist 3.906 gange