Torsk Med Flødesauce

Udskriv opskrift

Torsk er en rigtig vinterspise, og her er den lavet med en dejlig flødesauce. Det er fint at servere kogte rosenkål til.

Ingredienser:

1 kg torsk, f.eks. halestykket
salt
citronsaft
6 hele peberkorn

Sauce:
1½ spsk smør
1 spsk mel
200 ml fløde (2dl)
fiskefond
peber
reven muskatnød

Fremgangsmåde:

Læg torsken i en gryde med så meget kogende vand, at det lige dækker. Tilsæt salt og citronsaft og de hele peberkorn. Skru ned for varmen , så vandet lige simrer og lad det stå i ca 10 minutter, eller til fisken er fast og hvid, afhængig af fiskens tykkelse. Bag smørret op med melet i en gryde og spæd med fløde og fiskefonden. Kog saucen igennem og smag til med salt, peber og reven muskatnød. Træk skindet af torsken, fjern rygbenet og læg fiskekødet i pæne stykker på et varmt fad.

Pynt med halve tomater og persillekviste. Hæld lidt af saucen over fisken. Server med små pillekartofler, drysset med persille, rosenkål og sauce.

Denne opskrift er blevet vist 4.654 gange