Spareribs

Udskriv opskrift

Spareribs er et lækkert og populært måltid der garanterer fedtede fingre og en oplevelse for hele familien. Og så kan man servere lidt grønsager til...

Ingredienser:

1 kg kødfulde ribben i et stykke
salt, peber

Grillsauce:
200 ml tomatpure
2 spsk citronsaft
reven skal af ½ citron
2 spsk soya
2 spsk olie
4 -8 store kartofler
75 g smør
3 -4 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

Vask kartoflerne og pak dem helt ind i folie. Kødet gnides med salt og peber. Begge dele lægges på risten over bradepanden. Sættes i ovnen ved 175 grader i 1 time.

Rør grillsaucen sammen af de nævnte ingredienser, pensl lidt på kødet og skru temperaturen op til 250 grader. Hæld lidt vand i bunden af bradepanden, så skyen ikke brænder på. Vend kødet mange gange og pensl hver gang med grillsaucen i løbet af de næste 40 minutter. Tag kartoflerne ud, når de er færdige. Bland skyen med resten af grillsaucen og jævn denne sauce med maizena, eller brug opskriften på vores lækre brune sauce. Skær ribbenene i passende stykker og servér med saucen.

Rør smør med hvidløg og server det sammen med det bagte kartofler. Det hele serveres med forskellige grønsager f.eks. rosenkål, blomkål, ærter eller grønne bønner.

Denne opskrift er blevet vist 3.291 gange