Kåldolmer med Kartofler

Udskriv opskrift

Denne ret tager noget tid og patentlighed, da man skal lave små "kålpakker" med fars indeni.

Ingredienser:

8 hele små hvidkålsblade eller 4 store
350 g hakket flæskekød
salt, peber og muskatnød
1 æg
1 terning svinebouillon
1 finthakket gulerod
½ + ½ finthakket løg
3 persillestilke
1 laurbærblad
olie til stegning
Maizena og sovsekulør
400 g Aspargeskartofler

Yderligere:
bomulds- eller stegesnor

Fremgangsmåde:

Farsen røres sammen (fars, salt, peber, muskatnød, ½ løg og æg) og stilles koldt i 20 min. De yderste pæne blade pilles af hvidkålen. Stokken skæres fra og bladene koges ca. 5-6 minutter, tages op og afkøles. Læg bladene ud i 2 firkanter og kom et klat fars i hver. Fold kålen godt omkring og bind til med stegesnor.

Dolmerne brunes af på alle sider sammen med ½ løg og gulerod. Der tilsættes bouillon og det hele koger under låg sammen med persillestilke og laurbærblad. Koger ved svag varme i ca. 30 min. Tag dolmerne op, sigt bouillonen, kog ind og jævn saucen med maizena. Kom evt. lidt sovsekulør i saucen. Serveres med aspargeskartofler, agurksalat eller grøn salat.

Denne opskrift er blevet vist 9.089 gange